Välkommen till forskarstugan. Har du aldrig släktforskat, kom in, så berättar vi hur spännande det är. Vi visar hur de digitala arkiven används och ger en introduktion till släktforskning. Du kan också få en första titt på dina anor. Öppet för alla. Avgiftsfritt.

För dig, som redan har kommit i gång eller hållit på en längre tid, finns möjlighet att förbättra din forskning med hjälp av våra digitala arkiv och DVD-skivor. Ta med egen dator för att kunna komplettera din forskning direkt. WiFi finns om du behöver koppla upp dig.

 Vi använder Svar men har också möjlighet att visa ArkivDigital och Ancestry. Dessutom finns Sveriges befolkning, register över döda under 1900-talet och andra viktiga program tillgängliga.

ABF erbjuder enskild forskning med möjlighet att söka i någon av de datorer som finns till låns. Där finns också en projektor, så ni kan visa problem för varandra och gemensamt finna lösningar.

Behöver du hjälp finns vana forskare, som arbetar idéellt för att hjälpa er. De gör sitt bästa när det gäller frågor om arkiv, forskning och teknik.

Vi har öppet onsdagar kl. 14:00 - 18:00. Drop-In. Kom när du har tid.

Se våra öppetdagar i kalendariet.

 

På ABF, Kyrkogatan 6, träffas

Släktforskarna i Motala